11/07/2006

Strategisch kiezen?

Vanmorgen werd ik wakker met het nieuws dat de laatste peilingen aangeven dat het CDA twee zetels meer zou krijgen dan het PvdA. Ik zal geen PvdA stemmen maar moet er niet aan denken dat CDA het weer voor het zeggen krijgt. Dus, moet ik strategisch kiezen? Dan de vraag: wat is strategisch kiezen? De CU noemt strategisch kiezen principieel kiezen. Terwijl als ik het woord strategisch ontleed, lees ik dat als het meest gunstige alternatief. Maar wat is dan voor mij het meest gunstige alternatief als blijkt dat CDA de grootste wordt? CU? Eén NL? Wilders? VVD? (dit zou db leuk vinden). GL? Beestenpartij? Ik weet het niet meer. Kan iemand mij voorzien in tips...of moet ik gewoon mijn principes volgen?

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als Groninger mag je toch 'communistisch' stemmen, of kan dat niet meer?

10:39 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gewoon de partij kiezen, waar je het dichts bij staat. Een heleboel mensen schijnen dit niet te doen, vandaar die rare situatie tussen JP en W. Bos. Mensen kiezen niet meer op inhoud, maar associëren zich met een persoon. Bij die twee wil je toch niet horen?

1:33 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Gewoon programma's lezen. CU is helemaal zo gek nog niet. Links en niet zo belerend als Marijnissen en Bos. Daar kunnen de salonsocialisten nog wat van leren Hoogheid!

4:39 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Jij mag ook Jesus zeggen Piebe. PJ is ook een vriend van jou ;-)

5:05 p.m.  
Blogger HKH said...

@Piebe, ik heb echt een zwak voor André Rouvoet. Ik vind hem zelfs een betere debater dan Marijnissen maar toch is er iets in het partij beginsel, zeg maar uitgangspunt van de partij dat voor mij als een gepasseerd station geldt.

6:30 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben er nog mee bezig Hoogheid. Rouvoet: "waarom hebben wij zo'n grote mond over china als wij hier in NL abortus goedkeuren en ze in China alleen abortus goedkeuren". En bij een verkrachting: "waarom zou je het ene kwaad oplossen met een ander kwaad?" Niet dat ik het met hem eens ben, maar genuanceerd is de man. En principieel. I love it!!

3:58 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

@Rick: ik houd het op Hoogheid!

3:59 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Of in het kader van de mooie provincie en stad Groningen: 'Hooghoudt'

3:59 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

euh... Hooghoudt, bij die chinezen had ik er bij moeten vertellen 'abortus bij meisjes'. Anders begrijp je niks van m'n stelling ;-) Ik word er nog druk mee.....

4:01 p.m.  
Blogger HKH said...

@Piebe, welkom mijn zoon ;-)

4:35 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

cande supervision roche cruise personnel synchronized strategy lets victoria order consequent
lolikneri havaqatsu

3:42 p.m.  

Een reactie posten

<< Home